Η Ομάδα μας στο Facebook!

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

Οι Αρχοντες των Γνωστικων μια σύντομη περιγραφή


Οι Άρχοντες, στον Γνωστικισμό ήταν μια από τις πολλές παγκόσμιες δυνάμεις που δημιουργήθηκαν μαζί με τον υλικό κόσμο από μια υποδεέστερη θεότητα που ονομάζεται (Δημιουργός). Οι Γνωστικοί ήταν θρησκευτικοί δυϊστές που έκριναν ότι η ύλη είναι σατανική και το πνεύμα καλό και ότι η σωτηρία επιτυγχάνεται με την εσωτερική γνώση ή το (gnosis).

Οι Γνωστικοί του 2ου και 3ου αιώνα, οι οποίοι κατά γενικό κανόνα προέρχονταν από τον Χριστιανισμό, θεώρησαν τον υλικό κόσμο ως απόλυτο κακό ή ως προϊόν σφάλματος και οι Άρχοντες θεωρούνταν ως αρρωστημένες δυνάμεις.

Αριθμούσαν 7 με 12 και αναγνωρίζονταν με τους επτά πλανήτες της αρχαιότητας ή με τα σημάδια του ζωδιακού κύκλου. Μερικές φορές ο Δημιουργός και οι Άρχοντες ταυτίζονταν με τον Θεό, τους αγγέλους και με τον νόμο της Παλαιάς Διαθήκης και ως εκ τούτου είχαν λάβει εβραϊκά ονόματα.
Η επαναλαμβανόμενη εικόνα των Αρχόντων είναι αυτή των δεσμοφυλάκων που φυλακίσαν τη θεϊκή σπίθα των ανθρώπινων ψυχών που κρατούνται αιχμάλωτες στην υλική δημιουργία .

Ο σκοπός της γνώσης που εστάλη από τις σφαίρες του θεϊκού φωτός πέρα από το σύμπαν μέσω της θεϊκής εκπόρευσης (αιώνες) Ο Χριστός επρόκειτο να επιτρέψει στους Γνωστικούς μυημένους να περάσουν μέσα από τις σφαίρες των Αρχόντων στις σφαίρες του ενοποιημένου φωτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Soul Cleansing System - Σύστημα Καθαρισμού της Ψυχής

Soul Cleansing System - Σύστημα Καθαρισμού της Ψυχής