Η Ομάδα μας στο Facebook!

Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

Γιατί χρειαζόμαστε το μυαλό για να αλλάξουμε την πραγματικότητά μας


Είναι κοινά αντιληπτό  στον πνευματικό κόσμο ότι πρέπει να αφήσουμε το μυαλό να κάνει επιτέλους τη στροφή σε μια νέα πραγματικότητα και να γίνει ένας επιτυχημένος δημιουργός.

Αλλά αυτό είναι μόνο το ήμισυ της αλήθειας και συχνά παρερμηνεύεται, νομίζοντας ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε το μυαλό και να ζήσουμε ξέχωρα από την καρδιά για να νιώσουμε. Αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει από την αλήθεια. Η εσωτερική ισορροπία είναι δυνατή μόνο μέσω της ευθυγράμμισης της καρδιάς, του νου και του φυσικού σώματος.

Πολλές πνευματικές πρακτικές και μέθοδοι αποκλείουν το μυαλό και επικεντρώνονται μόνο στο συναίσθημα. Ναι, αλήθεια, προκειμένου να μετατοπίσουμε τις συχνότητες, πρέπει να αισθανόμαστε την ενέργεια και να έχουμε μια συναισθηματική εμπειρία. Και αυτό σαφώς δεν λαμβάνει χώρα στο μυαλό, αλλά μέσα από την καρδιά και μέσα από το φυσικό σώμα. Και όμως, πριν έχουμε πραγματικά μια συναισθηματική εμπειρία, κάνουμε μια επιλογή και θέτουμε μια πρόθεση. Το ερώτημα είναι αν εμπιστευόμαστε ή δεν έχουμε εμπιστοσύνη: αν ερχόμαστε από έναν τόπο αγάπης ή φόβου αλλά και το πώς αντιμετωπίζουμε τη συναισθηματική μας εμπειρία. Αυτή η επιλογή γίνεται μέσω της αρσενικής ενέργειας. Παρακολουθεί, εστιάζει και επιλέγει πριν μεταφερθεί ξανά στο θηλυκό πεδίο της ενέργειας, όπου αισθανόμαστε και επεξεργαζόμαστε. Εάν αγνοήσουμε το μυαλό, το καλούμε αυτόματα να παραμείνει στα ίδια παλιά σχήματα και προγραμματισμό. Και αυτά βασίζονται στο φόβο. Πολύ συχνά, οι μέθοδοι και οι ασκήσεις δεν είναι τόσο αποτελεσματικές, διότι ο νους περιπλανιέται στο παρελθόν ή το μέλλον προσπαθώντας να καταλάβει τι συμβαίνει και προβάλλει όλα τα είδη των καταστάσεων. Κρίνουμε και κατηγορούμε τους εαυτούς μας ή τους άλλους γιατί αισθάνονται με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο ή γιατί είναι συναισθηματικοί. Αισθανόμαστε ταραγμένοι και ανασφαλείς, νιώθουμε σαν θύματα, οδηγούμενοι από τη συναισθηματική εμπειρία. Χωρίς την ενεργή επιλογή του νου δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη δική μας δημιουργία εκείνη τη στιγμή.

«Χωρίς την ενεργή επιλογή του νου, δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη δική μας δημιουργία εκείνη τη στιγμή».

Ήμασταν τόσο απασχολημένοι με το γεγονός ότι βρισκόμαστε μόνο στην θηλυκή ενέργεια, γιατί υποσυνείδητα και συνειδητά κατατάξαμε την αρσενική ενέργεια υπεύθυνη για όλη τη δυστυχία στον κόσμο. Έχουμε εγκαταλείψει τα αρσενικά χαρακτηριστικά και μάθαμε απλά να είμαστε, να λαμβάνουμε, να καλλιεργούμε κ.λπ. Όσο περισσότερα κάνουμε, τόσο λιγότερο συμβαίνει, επειδή χρειαζόμαστε την αρσενική ενέργεια εξίσου για μια επιτυχημένη δημιουργία. Η πράξη και η δράση δεν προέρχονται από τη θηλυκή ενέργεια και κάπως έτσι η αίσθηση ότι είμαστε κολλημένη δεν είναι μόνο αποτέλεσμα του πανικού μας αλλά είναι επίσης το αποτέλεσμα του να αγνοούμε το εσωτερικό αρσενικό μας. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι χρειαζόμαστε και τα δύο, θηλυκό και αρσενικό για τη δημιουργία και για να αλλάξουμε την εμπειρία από αυτή που βασίζεται στη δυσπιστία / φόβο / έλλειψη σε μια που βασίζεται στην εμπιστοσύνη / αγάπη / αφθονία, και οι δύο - αρσενική και θηλυκή ενέργεια πρέπει να λειτουργούν σε διαφορετικό επίπεδο υψηλότερων συχνοτήτων και επίσης ότι η μετατόπιση χρειάζεται μια επιλογή και μια πρώτη πρόθεση για το πώς θα ασχοληθούμε με τη συναισθηματική εμπειρία: με εμπιστοσύνη ή δυσπιστία.

"Ο νους είναι ο μεταφραστής της αρσενικής ενέργειας σε πρόθεση και δράση. Είναι η πύλη για τον ερχομο της συνείδησης". Είναι η πύλη της συνείδησης για να περάσει η ενέργεια της εστίασης. Επικεντρώνεται με τρόπο που η ενέργεια μπορεί να υλοποιηθεί (με δομή και αυξανόμενη πυκνότητα).

Το μυαλό θέτει την πρόθεση να κάνει μια επιλογή. Αυτή η επιλογή είναι πάντα: Έχω εμπιστοσύνη ή δυσπιστία.

Χωρίς το μυαλό, δεν υπάρχει μετάφραση της αρσενικής ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία ενέργεια, καμία εκδήλωση. Αν παραμείνουμε μόνο στην πλευρά του συναισθήματος τότε παραμένουμε στον τομέα των δυνατοτήτων χωρίς να κάνουμε μια επιλογή και να εστιάσουμε. Δεν υπάρχει δέσμευση και η δέσμευση είναι η απαραίτητη βάση για την αφοσίωση και την εκδήλωση - την αίσθηση της νέας επιλογής που την αφήνει να μεγαλώσει (θηλυκή) και στη συνέχεια να την αφήσει να εκδηλωθεί (αρσενική).

"Όσο ο νους είναι προγραμματισμένος να αντιδράσει από φόβο θα επιλέγει πάντα τη δυσπιστία." Επομένως, πρέπει να επανεκπαιδεύσουμε και να επαναπρογραμματίσουμε το μυαλό ωστε να επιλέξουμε την εμπιστοσύνη και να θέσουμε μια πρόθεση που θα βασιστεί στην εμπιστοσύνη. Πώς θα το κάνουμε αυτό;

1) Αποδεχτείτε το μυαλό σας

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να σταματήσουμε να καταδικάζουμε το νου (εγώ) για το ότι είμαστε η βασική αιτία και να συνεχίζουμε να εμποδίζουμε την ευτυχία. Δεν το κάνει αυτό με σκοπό και δεν έχει μάθει άλλο τρόπο από το να προσπαθεί να μας προστατεύει. Με την αποδοχή του νου, σταματάμε να αγωνιζόμαστε εναντίον μας. Το μυαλό είναι και θα είναι πάντα ένα σημαντικό κομμάτι μας, αυτό απλά θα αλλάξει τον τρόπο εργασίας και επεξεργασίας των πληροφοριών μόλις αρχίσουμε να το μεταμορφώνουμε.

2) Κατανοήστε πώς λειτουργεί το μυαλό σας

Για να μπορέσουμε να επαναπρογραμματίσουμε το μυαλό, πρέπει να καταλάβουμε πώς λειτουργεί το μυαλό. Έτσι λοιπόν, παρέχουμε στον νου τη γνώση για τον εαυτό του και τον τρόπο λειτουργίας του για να μειώσει την αντίδραση από το φόβο ώστε να δημιουργεί από αγάπη. Το λεγόμενο μυαλό του εγώ έχει τις ρίζες του σε ένα μικρό μέρος του εγκεφάλου μέσα στον ιππόκαμπο και εκεί παράγονται οι αντιδράσεις φόβου (αγώνας, πτήση, πάγωμα). Ωστόσο, αυτό είναι επίσης το κέντρο παραγωγής για τα κίνητρα και μπορούμε να αλλάξουμε τα κίνητρα από τον φόβο στην αγάπη / εμπιστοσύνη. Τα παλιά νευρικά μονοπάτια πρέπει να αντικατασταθούν βήμα προς βήμα από τα νέα έτσι κάθε φορά που ανακαλύπτουμε μια αντίδραση φόβου μπορούμε να σταματήσουμε, να αναπνεύσουμε και να γνωρίζουμε ότι πρόκειται να βγούμε κάτω από το νευρικό μονοπάτι που είχαμε δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Αυτή είναι η στιγμή της επιλογής. Αντί να επιλέξουμε το παλιό και να αντιδράσουμε με ένα σχέδιο φόβου μπορούμε να επιλέξουμε να αγκαλιάσουμε την εμπειρία και να κάνουμε  το σωστό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Με αυτόν τον τρόπο, ξεπερνούμε τον φόβο του φόβου και μαθαίνουμε βήμα προς βήμα ότι ο φόβος έχει μια πολύ μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη όψη σε σχέση με την πραγματικότητα.

3) Εκτιμήστε και αγαπήστε το μυαλό σας

Με την καλύτερη κατανόηση του πώς λειτουργεί ο νους και του τι χρειαζόμαστε μπορούμε πραγματικά να αρχίσουμε να το εκτιμούμε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Μπορούμε να δεχτούμε οτι είναι ουσιαστικό μέρος και μας βοηθά να επιταχύνουμε την πορεία προς την εσωτερική ισορροπία. Η εσωτερική ισορροπία σημαίνει την ισορροπία της αρσενικής και της θηλυκής ενέργειας αλλά πώς θα ήταν δυνατή χωρίς το μυαλό; Όσο το μυαλό εξακολουθεί να είναι σε κατάσταση εγώ, πρέπει να του παρέχουμε ένα ασφαλή χώρο για να ανακαλύψει την πραγματική του ουσία.

4) Υποστηρίξτε το μυαλό σας με εμπιστοσύνη

Ο νους απλώς θέλει να καταλάβει τι συμβαίνει. Αν δεν καταλάβει τι συμβαίνει, μπαίνει σε κατάσταση πανικού και αρχίζει να ερμηνεύει και να δημιουργεί ιστορίες γύρω από καθαρά γεγονότα που βασίζονται σε εμπειρίες του παρελθόντος και πάλι πηγαίνει στη βιβλιοθήκη παλιών προγραμμάτων και στρατηγικών από το παρελθόν για να μας προστατεύσει από τον πόνο. Και αυτό μας κρατάει σε παλιούς βρόχους εμπειριών.

Για να ανακατευθύνθει το μυαλό, θα πρέπει να κατανοήσει πώς λειτουργούν οι ενεργητικές δυναμικές. Θα εκπλαγεί όταν πρώτον, θα καταλάβει ότι ουσιαστικά έχει τον αντίθετο προγραμματισμό από αυτόν που του είχε αρχικά δοθεί και έτσι δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσει άμεσα αυτό το πρόγραμμα. Η επανάληψη πληροφοριών / νέων δεδομένων είναι απαραίτητη για να παρουσιάσουμε βήμα προς βήμα ένα εντελώς νέο παράδειγμα σκέψης: Μια λειτουργία που αλλάζει από γραμμική (χρονική - μελλοντική) σε παράλληλη (από στιγμή σε στιγμή / τώρα).

5) Να είστε υπομονετικοί με το μυαλό σας

Αυτό σημαίνει επίσης ότι πρέπει να είμαστε υπομονετικοί με το μυαλό μας. Το εγώ δεν μετασχηματίζεται μέσα σε μια νύχτα, όπως δεν είχε δημιουργηθεί μέσα σε μια νύχτα. Το φυσικό σώμα πρέπει πραγματικά να ανοικοδομήσει τα νευρολογικά μονοπάτια - κάτι που και πάλι είναι μια διαδικασία δημιουργίας, όπου και πάλι επιλέγουμε αν το εμπιστευόμαστε ή όχι.

Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε το μυαλό για να πετύχουμε τη συνείδηση γνωρίζουμε επίσης ότι τα παλιά προγράμματα εξακολουθούν να τρέχουν παράλληλα. Η συνειδητοποίηση είναι το πρώτο βήμα για να θέσουμε μια πρόθεση από μια διαφορετική / συνειδητή προοπτική. Η αποδοχή όλων σημαίνει ότι δεν αγωνιζόμαστε πλέον. Η εσωτερική σύγκρουση διαλύεται και είμαστε πραγματικά ευθυγραμμισμένοι για να ενσωματώσουμε την ισορροπία του αρσενικού και του θηλυκού. Απολαύστε τον τέλειο χορό της θηλυκής και αρσενικής ενέργειας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Soul Cleansing System - Σύστημα Καθαρισμού της Ψυχής

Soul Cleansing System - Σύστημα Καθαρισμού της Ψυχής