Η Ομάδα μας στο Facebook!

Soul Cleansing System - Σύστημα Καθαρισμού της Ψυχής

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Αρχαία από την Κρήτη στο μουσείο του Λούβρου

Φωτογραφία για Στο μουσείο του Λούβρου αρχαία από την Κρήτη - Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι: Ζητούν τον επαναπατρισμό τους

Στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, στο Τμήμα αρχαιοτήτων ελληνικών, ετρουσκικών και ρωμαϊκών, εκτίθενται ευρήματα της περιοχής της Λιγορτύνου

και τα οποία ανακαλύφθηκαν... κατά την αρχαιολογική αποστολή Clermont-Ganneau το 1896. Τα ευρήματα αυτά ανήκουν σε τάφρους που συμπτωματικά ανακαλύφθηκαν, στην περιοχή της Λιγορτύνου, στην πεδιάδα της Μεσαράς, παρήχθησαν ενώ η Κρήτη βρισκόταν υπό τη μυκηναϊκή κυριαρχία και απήχθησαν από την Ελλάδα παράνομα.
Πρόκειται μεταξύ άλλων για μία λάρνακα, πήλινους κρατήρες, ρυτά ζωόμορφα αγγεία, κύλικες και διαφόρων ειδών πήλινα αγγεία τα οποία ανήκουν στην υστερομινωική περίοδο(1400 - 1200 π.Χ.).
Μετά από 117 χρόνια σιωπής και αδιαφορίας από την Πολιτεία, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιγορτύνου και τον πρόεδρο του κ. Νίκο Ανδρεαδάκη για τον επαναπατρισμό των αρχαιοτήτων αυτών που ανήκουν στη Λιγόρτυνα, παράλληλα με τη προσπάθεια για δημιουργία ιστορικού και αρχαιολογικού Μουσείου στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου που έχει κλείσει, με σκοπό την έκθεση των αρχαιολογικών ευρημάτων που εκτίθενται αυτή τη στιγμή στο Μουσείου του Λούβρου.
Το θέμα έφερε στη Βουλή ο Ηρακλειώτης Βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης, καλώντας ουσιαστικά τους αρμόδιους υπουργούς να παρέμβουν.

 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Soul Cleansing System - Σύστημα Καθαρισμού της Ψυχής