Η Ομάδα μας στο Facebook!

Soul Cleansing System - Σύστημα Καθαρισμού της Ψυχής

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Πετράδια Σοφίας για Καθημερινό Διαλογισμό

Χειροτονημένα μέλη του Pathgate σάνγκα διαλογίζονται στο Κέντρο Ντάρμα Pathgate, στο Νιουκάστλ, στην Αγγλία

Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε διδάσκει στο Νιούκαστλ της ΑγγλίαςΔιαλογισμός σε δέντρο, Ελλάδα

1. "Η συμπόνια δεν είναι μια έκφραση της συνηθισμένης αγάπης της μολυσμένης από την προσκόλληση στο συναίσθημα. Είναι η ενέργεια της στοργικής καλοσύνης η οποία αναδύεται καθώς ο νους μας αφυπνίζεται στην αναγνώριση ότι η ζωή που θεωρούμε φυσιολογική είναι παροδική και η έλλειψη της αναγνώρισης της αληθινής της φύσης είναι η αιτία της οδύνης.”

2. “Η δράση που προκύπτει από το κίνητρο του αφυπνισμένου νου μπορεί πάντοτε και με βεβαιότητα να ειπωθεί ότι έχει ως αποτέλεσμα το σωστό είδος καρποφορίας.”

3. “Η μόνη πραγματικότητα που μετράει στο άχρονο της ύπαρξης είναι το ποσόν της αγνής αγάπης και συμπόνιας που δίνουμε στην φροντίδα των άλλων οντοτήτων, χωρίς την προσκόλληση στο πακέτο των εγωκεντρικών ενδιαφερόντων μας.”

4. “Η αγάπη είναι το κίνητρο, η θέληση, και η πηγή της δύναμης που ωθεί κάθε ανθρώπινη επιθυμία σε καρποφορία. Έτσι να είστε σε εγρήγορση ώστε να διατηρείτε αγνή πρόθεση σε όλα τα πράγματα που αναλαμβάνουμε.”

5. “Η αληθινή συμπόνια γεννιέται ως αποτέλεσμα της αφύπνισης της αληθινής μας φύσης που συνοδεύεται από τη φωτεινότητα της αγνής συνειδητότητας και των άμεσων εμπειριών της κενότητας ως φύσης της πραγματικότητας.”

6. “Όταν επεκτείνουμε τη στοργική καλοσύνη και τη συμπόνια άνευ όρων τότε έχουμε μια βέβαιη δράση ευεργεσίας.”

7. “Η συμπόνια μας για τους άλλους θα είναι ανεπαρκής μέχρι να γίνουμε κάτοχοι της συμπόνιας μέσω της πειθαρχίας της εναρμόνισης του σώματος, του λόγου και του νου.”

8. “Δεν μπορούμε να αρχίσουμε να αγαπάμε κάποιο άλλο πρόσωπο αν δεν είμαστε ικανοί να αγαπήσουμε τους εαυτούς μας.”

9. “Χωρίς την αληθινή αλληλεπίδραση της ειλικρίνειας και της στοργικής καλοσύνης καμία σχέση δεν μπορεί να θεωρηθεί αυθεντική.”

10. “Η ανοιχτοσύνη προσελκύει την ανοιχτοσύνη. Η ειλικρίνεια και φιλαλήθεια είναι τα θεμέλια της αυθεντικής σχέσης, ενώ αντίθετα ο φόβος, το σημάδι της σύγχυσης, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της.”

11. “Δεν είναι εξαιτίας της δυσκολίας των σχέσεων που δεν τολμούμε να αγαπήσουμε. Επειδή δεν τολμούμε να αγαπήσουμε με ανοιχτή καρδιά και αγνή πρόθεση είναι οι σχέσεις δύσκολες.”

12. “Όταν επεκτείνουμε την αγάπη μας για να φροντίσουμε κάποιον άλλον πέρα από τον εαυτό μας δίχως όρους, η ικανότητά μας ως ανθρώπινα όντα να αγαπούμε διευρύνεται και μας ανυψώνει σε ένα ανώτερο επίπεδο άπειρης συνειδητότητας.”

13. “Σε όλες τις σχέσεις, να αποφεύγουμε να εμπλακούμε στον αγώνα να υπερισχύσουμε, να αποφεύγουμε τα κρυμμένα συμφέροντα που εμπεριέχει, είτε να χειραγωγούμε τον συντροφό μας για να τον υποτάξουμε, είτε να συμβιβαζόμαστε μόνο και μόνο για να διατηρήσουμε μια κατάσταση εξάρτησης.”

14. “Όλες οι υγιείς σχέσεις αντανακλούν την αληθινή φύση του σύμπαντος – αμοιβαία υποστηρικτικές, και ωστόσο είναι ολοκληρωτικά ελεύθερες αμοιβαία από οποιαδήποτε ενεργειακή παράβαση.”

16. “Η εσωτερική ειρήνη δεν έρχεται μέσω της απόσυρσης από τον κόσμο, αλλά όταν λειτουργούμε στο κόσμο χωρίς να είμαστε δέσμιοι των περιορισμών των εγωκεντρικών επιθυμιών.”

17. “Εκείνοι που επιδιώκουν την ευτυχία μέσω απείθαρχης/δύστροπης εγκατάλειψης δεν θα την βρουν ποτέ.”

18. “Η ειρήνη έρχεται μέσω της αλλαγής της οπτικής μας του κόσμου.”

19. “Κρατείστε ανοιχτό νου και ανοιχτή καρδιά, αντικαταστείστε κάθε επίκριση με συμπόνια, και η ειρήνη σίγουρα θα ακολουθήσει.”

20. “Μην υποτιμάτε τη δύναμη της αιτίας και του αποτελέσματος. Είμαστε απολύτως υπεύθυνοι για την κατεύθυνση που επιθυμούμε να δώσουμε στις ζωές.”

21. “Χωρίς να παρατηρούμε τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρινόμαστε στο κόσμο γύρω μας μέσω επαναλαμβανόμενης ακρόασης, επαναλαμβανόμενου στοχασμού και επαναλαμβανόμενου διαλογισμού, δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στην πνευματική μας ανάπτυξη, και χωρίς πνευματική εξέλιξη δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει αληθινή ευτυχία ή ειρήνη του νου.”

22. “Η ειρήνη είναι η θεία κοινωνία του Ανθρώπου και του Σύμπαντος.”

23. “Όταν ακολουθείτε την καλοσύνη του εσωτερικού σας εαυτού, τελικά θα αμειφθείτε με πολύ πιο διαρκείς χαρές και ικανοποίηση από οποιαδήποτε αμοιβή μπορεί να έχετε από εξωτερικές πηγές μέσω εγκόσμιων μέσων.”

24. “Η αθωότητα είναι μια κατάσταση αγιότητας η οποία έρχεται με τη διαύγεια της εσωτερικής ειρήνης. Χώρις την παρουσία της εσωτερικής ειρήνης, δεν μπορεί να υπάρξει πραγματικότητα. Έτσι η αγάπη χωρίς την αθωότητα δεν είναι πραγματική. Είναι απλώς ένας άλλος υβριδικός φόβος ποτισμένος με τον συγκινησιακό χρωματισμό της φαντασίωσης.”

25. “Η ειρήνη που αναδύεται από την συμπόνια γαληνεύει το φόβο ακριβώς όπως το νερό σβύνει τη φωτιά.”

26. “Η αληθινή ευτυχία έρχεται με την πραγμάτωση της αληθινής μας φύσης και ταυτότητας.”

27. "Όποιος θεωρεί την κοσμικότητα ως ευτυχία, προκαλεί θλίψη και απογοήτευση σε αυτό τον κόσμο και πέραν αυτού.”

28. "Η καλοτυχία και η κακοτυχία της ζωής δεν είναι παρά μια απάτη του νου.”

29. “Η ενδοσκόπηση δεν είναι μόνον το μέσον και ο σκοπός της αυτοεξέτασης και της αυτοδιόρθωσης, είναι η ατραπός που εγκαινιάζει την αυτοπραγμάτωση;”

30. “Μην ανησυχείτε ότι η δόξα ή οι τιμές δεν έρχονται στο δρόμο σας, αναρωτηθείτε καλύτερα τι έχετε κάνει μέχρι τώρα για να αξίζετε αυτή την αναγνώριση ”

Για περισσότερα "Πετράδια Σοφίας" επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Gems of Wisdom for Daily Meditation.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Soul Cleansing System - Σύστημα Καθαρισμού της Ψυχής