Η Ομάδα μας στο Facebook!

Soul Cleansing System - Σύστημα Καθαρισμού της Ψυχής

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Σημαντικά ευρήματα στην αρχαία ΔρήροΚαι αυτό το καλοκαίρι οι αρχαιολόγοι συνεχίζουν τις ανασκαφές στην αρχαία Δρήρο, στη Νεάπολη. Οι εργασίες της ΚΔ΄ Εφορίας Αγίου Νικολάου και της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής εντάσσονται στα πλαίσια του πενταετούς προγράμματος συνεργασίας που έχει ξεκινήσει με τον πρώην Δήμο Νεάπολης και εξακολουθεί και με το νέο Δήμο Αγίου Νικολάου.
Mε πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΟΔΑΝ κ. Δημοσθένη Μεθυμάκη μέλη του ΔΣ και του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Νεάπολης επισκέφθηκαν τους χώρους των ανασκαφών. Η αρχαιολόγος κ. Βάσω Ζωγραφάκη με χαρά τους ξενάγησε και τους ενημέρωσε για την πορεία των φετινών εργασιών.
Οι προκαταρτικές εργασίες ξεκίνησαν στα μέσα Ιουλίου, ενώ οι ανασκαφικές στις αρχές του μήνα. Συμμετέχουν σχεδόν 40 αρχαιολόγοι κυρίως νέοι σε ηλικία, φοιτητές τόσο από τη χώρα μας, όσο και από τη Γαλλία. Τα αποτελέσματα των φετινών εργασιών και τα ευρήματα που ανακάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση πιθανότατα στις 26 Αυγούστου.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

http://www.anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Soul Cleansing System - Σύστημα Καθαρισμού της Ψυχής