Η Ομάδα μας στο Facebook!

Soul Cleansing System - Σύστημα Καθαρισμού της Ψυχής

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ARECIBO

 

Μια απάντηση στο μήνυμα του Arecibo εμφανίστηκε σε χωράφια δίπλα από το ραδιοτηλεσκόπιο του SETI Chilbolton, στο Hampshire του Ηνωμένου Βασίλειου, στις 19 Αυγούστου του 2001. Μια απάντηση άγνωστη στους περισσότερους από εμάς αφού κανένα Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα δεν ασχολήθηκε με το θέμα αυτό. Η πολύ εντυπωσιακή απάντηση (75 μέτρα πλάτος και 120 μέτρα μήκος ), αποτελείτο από ένα μεγάλο αριθμό pixels, που όταν παρατηρήθηκε από τον αέρα διαμόρφωνε ένα αναγνωρίσιμο σχήμα, σχεδόν ίδιο με το μήνυμα που στείλαμε.
Οι μικρές αλλά πολύ σημαντικές διαφορές ήταν στον πίνακα των ατομικών αριθμών, στο διάγραμμα που απεικονίζει το ηλιακό μας σύστημα το οποίο έχει αντικατασταθεί με ένα άλλο που έχει ακόμη εννέα κόσμους, στην γραφική αναπαράσταση του ανθρώπου που είχε τροποποιηθεί με πολύ μεγαλύτερο κεφάλι, σε αλλαγές στο DNA και στο συνολικό πληθυσμό.
Όπως με όλα τα αγρογλυφικά, η προέλευση της απάντησης του Arecibo συζητήθηκε πολύ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα 27 χρόνια που χρειάστηκε για να επιστρέψει το μήνυμα, δεν είναι επαρκής χρόνος ούτε για να φθάσει στον προβλεπόμενο προορισμό του! Ωστόσο, το σήμα κατά την διάρκεια του ταξιδιού του, υπολογίστηκε ότι θα περάσει κοντά σε περίπου 30 αστέρια ακόμα. Βέβαια μην ξεχνάμε και το ενδεχόμενο, μια τεχνολογία πιο προηγμένη από τη δική μας να μπορεί να πάρει το σήμα προτού να φθάσει στον επιδιωκόμενο στόχο.
Γι αυτό το λόγο, οι επικριτές του δεν μπορούν να αποκλείσουν σε καμία περίπτωση ότι αυτή η μορφή απάντησης δεν είναι και αληθινή... ένα πιθανό μήνυμα από έναν εξωγήινο πολιτισμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Soul Cleansing System - Σύστημα Καθαρισμού της Ψυχής