Η Ομάδα μας στο Facebook!

Soul Cleansing System - Σύστημα Καθαρισμού της Ψυχής

Το Καναλι μας στο YouTube!

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής ΑυγήςΟ Μάθερς (που γεννήθηκε το 1854 πέθανε το 1918), το 1888, με τον Ανώτατο Μάγο του Ροδοσταυρικού Κύκλου της S.R.I.A. Γουίλλιαμ Ρ. Γούντμαν και τον Τέκτονα- Ροδόσταυρο Γουίν Γ. Γουέστκοτ  ιδρύεται το Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην πρακτική πλευρά της μαγείας το σύστημα τελετουργικής μαγείας που αναπτύσσει βασίζεται σε 4 άξονες: τη δύναμη της θέλησης την κατευθυνόμενη φαντασία, το αστρικό, και την θεωρία των αναλογιών
Το Τάγμα της Χρυσής Αυγής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη μαγεία, την αστρολογία και την αλχημεία. Οι τελετουργίες μύησης, οι τίτλοι των τελεταρχών και (το ιεραρχικό) σύστημα μοιάζουν πολύ με τα αντίστοιχα στοιχεία του Τεκτονισμού και του Ροδοσταυρισμού. Το Τάγμα συνδέεται επίσης  με την εσωτερική παράδοση της Καβάλα.

Με το πέρασμα του χρόνου  αρχίζουν στο Τάγμα της Χρυσής Αυγής να παρουσιάζονται διαφωνίες και σχίσματα. Ο Μάθερς διαφωνεί με την πρακτική του Τάγματος και ιδρύει στο Παρίσι ένα νέο εσωτερικό τάγμα, το Δεύτερο Τάγμα της Rosae Rubeae et Aureae Cruci πού εμφαίνετε να έχει  σχέση του με το Ροδοσταυρισμό.

 Το μυητικό τελετουργικό του νέου Τάγματος που ίδρυσε ι ο Μάθερς στηρίζεται στο μύθο του Χριστιανού Ροδόσταυρου. Πολλά μέλη της Χρυσής Αυγής εγγράφονται στο νέο Τάγμα του Μάθερς αλλά και πάλι . αρχίζουν διάφορες έριδες να διακρίνονται   και  στο Δεύτερο Τάγμα. Ο Μάθερς κυκλοφορεί ένα έγγραφο με το οποίο προσπαθεί να δείξει στους παραλήπτες του ότι ο ίδιος είναι ο αρχηγός του Τάγματος.

Το 1898 ο Μάθερς δέχεται για να γίνει μέλος του Τάγματος της Χρυσής Αυγής ο Άλιστερ Κρόουλυ, τον οποίο μάλιστα κάνει μέλος το 1900 στο Δεύτερο Τάγμα του.
 Όταν γίνονται αναταραχές και το Δεύτερο Τάγμα της . Rosae Rubeae et Aureae Cruci,  θέτει τους  Μάθερς και Κρόουλυ εκτός Τάγματος

Ο Μάθερς καταφέρετε εναντίον των μελών του Τάγματος που τον είχε αποβάλει αλλά οι διαμάχες έχουν τόσο πολύ  φουντώσει και μέσα στο Τάγμα της Χρυσής Αυγής, που την οδηγούν σε διάσπαση σε τρεις ομάδες, μία από τις οποίες με το όνομα Alpha-Omega, παραμένει πιστή στο Μάθερς.

ΑΜΡΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Soul Cleansing System - Σύστημα Καθαρισμού της Ψυχής