Η Ομάδα μας στο Facebook!

Soul Cleansing System - Σύστημα Καθαρισμού της Ψυχής

Το Καναλι μας στο YouTube!

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

ΙΝΚΟΥΜΠΟΥΣ - ΣΟΥΚΟΥΜΠΟΥΣ
Πρόκειται για τα αρσενικά και θηλυκά δαιμόνια της κρεβατοκάμαρας.

Ως δαίμονες του ύπνου, μερικές φορές σχετίζονται με τα Ντουέντε της Ισπανίας, αλλά και την λεγόμενη Μόρα (ή Μάρα αλλά και Μαρ) το πνεύμα που γίνεται αντιληπτό σαν βάρος που κόβει την ανάσα και μουδιάζει αυτόν που ξυπνώντας τη βρίσκει με διάφορες μορφές να κάθεται πάνω στο στήθος του (άλλωστε, Incubo σημαίνει και ''βάρος'').

Οι εν λόγω δαίμονες χαρακτηρίζονται από τις αχαλίνωτες ''κτηνώδεις'' σεξουαλικές τους ορέξεις. Οι αρσενικοί προσπαθούν να ξελογιάσουν ανύποπτες γυναίκες την ώρα του ύπνου τους και αφού αδρανοποιήσουν με ευκολία τους αμυντικούς τους μηχανισμούς και ξυπνήσουν τα ερωτικά τους ένστικτα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα Σούκουμπι, που, αν και είναι σπανιότερα από τα αρσενικά δαιμόνια (λέγεται πως η αριθμητική αντιστοιχία Ινκουμπι - Σούκουμπι είναι εννέα προς ένα), ωστόσο είναι τόσο δραστήρια, που υπερκαλύπτουν την αριθμητική αναλογία τους. Οι θηλυκοί δαίμονες εκτοξεύουν το ίδιο εύκολα στα ύψη την ερωτική λίμπιντο των επιλεγμένων ανδρών, επιδιώκοντας να κλέψουν το πολύτιμο σπέρμα τους.


Συνήθως, αυτά τα πλάσματα προσκολλώνται στους επιλεγμένους ερωτικούς τους συντρόφους επί πολλές συνεχόμενες νύχτες, η δε παρουσία τους είναι έκδηλη στα πρόσωπα αυτών που έχουν παγιδευτεί στα δίκτυα τους. Κατά την διάρκεια της ημέρας, τα θύματα τους εμφανίζονται νωθρά, ευάλωτα και φέρουν μια σειρά από εξωτερικά τραύματα και σημάδια από εκδορές σ' όλο το σώμα - κάτι μάλλον εύκολα προβλέψιμο, αφού τα ίδια συμπτώματα παρατηρούνται και σ' όσους από εσάς έχετε την τύχη να έχετε επιλέξει έναν ερωτικό σύντροφο ανταγωνιστικών δυνατοτήτων...

Ομως πίσω από τα Σούκουμπι υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο αρχέτυπο: αυτό της βασίλισσας της νύχτας, της Λίλιθ.

Πρώτη αναφορά του ονόματος γίνεται από τους Σουμέριους, που την αποκαλούν Αρντάτ Λίλι, και είναι το πνεύμα νεαρής γυναίκας που είναι υπαίτιο για το εφιαλτικό αγκάλιασμα που μουδιάζει αυτόν που κοιμάται.

Πηγή: Μαγικά Πλάσματα, εκδόσεις Αρχέτυπο, κείμενο του Jonathan Bright.
Σειρά Μυστική Βιβλιοθήκη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Soul Cleansing System - Σύστημα Καθαρισμού της Ψυχής