Η Ομάδα μας στο Facebook!

Soul Cleansing System - Σύστημα Καθαρισμού της Ψυχής

Το Καναλι μας στο YouTube!

Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

Μυθολογία Κθούλου


Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της Μυθολογίας Κθούλου είναι φυσικά το περιβόητο Σημάδι των Πρεσβύτερων. Σύμφωνα με τις ιστορίες, πρόκεται για ένα σύμβολο που κληροδότησαν στην ανθρωπότητα οι Πρεσβύτεροι Θεοί, μετά τον πόλεμό τους με τους Μεγάλους Παλαιούς.
 Είναι ένα σύμβολο προστασίας που χρησιμοποιείται από τον κόσμο ενάντια στις δυνάμεις του σκοταδιού και τους τρόμους της νύχτας. Σε κάποιες από τις ιστορίες, όπως στο "Νεκρονομικόν - Οι περιπλανήσεις του Αλχαζρέντ" του Donald Tyson, το Πρεσβύτερο σημαδί εμφανίζεται ως η σφραγίδα που κρατά τον Κθούλου φυλακισμένο στην καταποντισμένη R'lyeh.
 Έχει γίνει πλέον ένα σήμα κατατεθέν της μυθολογίας Κθούλου, εμφανιζόμενο σε όλα τα προϊόντα που σχετίζονται έστω και λίγο με το μύθο, όπως RPGs σαν το Dungeons & Dragons και το Call of Cthulhu, πίνακες, card games, ηλεκτρονικά παιχνίδια, ταινίες κλπ.
Το Κλαδί του Lovecraft, η πεντάλφα του Derleth και η μέση λύση του Lin Carter

Αν αναφέρεις το Πρεσβύτερο Σημάδι σε κάποιο φαν της Μυθολογίας Κθούλου, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί είναι μια πεντάκτινος με κυρτές άκρες και ακτίνες, και ένα φλεγόμενο μάτι στο κέντρο της, χαραγμένη σε γκρίζα πέτρα. Πράγματι, αυτή είναι η πιο γνωστή εικόνα του Σημαδιού των Πρεσβύτερων, σε σημείο που οι περισσότεροι να πιστεύουν ότι αυτή είναι η εικόνα που είχε ο H.P. Lovecraft στο μυαλό του.
 Ειδικά στον αποκρυφιστικό χώρο, έχουν γίνει δεκάδες αναλύσεις του μαγικού νοήματος αυτής της σφραγίδας, συνήθως από τους ίδιους που υποστηρίζουν ότι ο Lovecraft είχε διαβάσει το Νεκρονομικόν ή ότι κατείχε κάποιου είδους μαγική γνώση, ηθελημένα ή άθελά του. Κι όμως, δεν εμπνεύστηκε αυτή τη σφραγίδα ο ίδιος ο Lovecraft, αλλά ο August Derleth!
Περισσοτερα στην σελιδα αποκρυφισμος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Soul Cleansing System - Σύστημα Καθαρισμού της Ψυχής