Η Ομάδα μας στο Facebook!

Soul Cleansing System - Σύστημα Καθαρισμού της Ψυχής

Το Καναλι μας στο YouTube!

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

ψυχη - ψυχικος κοσμος

                 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ

Ψυχή είναι η ενέργεια που θέτει και διατηρεί σε λειτουργία και σε πνευματική δράση τον ανθρώπινο μηχανισμό, με παράλληλη εξέλιξη του ανθρώπινου πνεύματος.
Συνήθως όταν λέμε ψυχή εννοούμε και πνεύμα. Ας δούμε τα πράγματα με τη σειρά.
Για το πρώτο ζωντανό κύτταρο που δημιουργήθηκε στη Γη, η ψυχή ήρθε από τον ουρανό. Ηταν ακτινοβολία. Για οποιοδήποτε άλλο μεταγενέστερο κύτταρο η ψυχή-ενέργεια ήταν αφ ενός δεδομένη-κληρονομική και αφ ετέρου προστιθέμενη ακτινοβολία από το διάστημα.
Ας πάρουμε την περίπτωση ενός μωρού.
Οσο βρίσκεται μέσα στη μήτρα ζει παράλληλα με τη μητέρα του. Οταν γεννηθεί, απομακρυνθεί από το σώμα της μητέρας, καλείται να συνεχίσει μόνο του. Οταν γεννιέται έχει ψυχή - ζωή- ενέργεια την οποία πρέπει να συνεχίσει...παίρνοντας ακτινοβολίες, αέρα, ιόντα κλπ , που προηγουμένως έπαιρνε δια μέσου της μητέρας του. Και παράλληλα να αναπτύξει το πνεύμα του.
Τι είναι λοιπόν ψυχή; Είναι η ενέργεια που έθεσε σε ζωή, σε λειτουργία ένα άτομο και το διατηρεί σε λειτουργία, παίρνοντας πάντα ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, διαστημικής προέλευσης, που απορροφώνται από ολόκληρο το σώμα. Εχει, λοιπόν, η ψυχή θεϊκή προέλευση και έρχεται από τον ουρανό. Ετσι η ψυχή όλου του κόσμου μοιάζει να είναι μία. Οι ατομικές εκφάνσεις που δημιουργεί στον καθένα μας, οι ψυχικές και πνευματικές, είναι εκείνο που μας κάνει να έχουμε ξεχωριστή ψυχή και πνεύμα. Ψυχή και πνεύμα είναι ένα «πράγμα». Δοτό αλλά και επίκτητο.
Η ψυχή, λοιπόν, δεν είναι δική μας. Από αλλού την παίρνουμε και θα την παραδώσουμε πάλι. Αν δε τη φαντασθούμε σαν μια μαγνητοταινία, πάνω στην οποία θα μαγνητογραφήσουμε τις πράξεις μας, τα έργα μας, το πνεύμα μας, τότε πρέπει να προσέχουμε πολύ τι θα γράφουμε πάνω σ' αυτή. Γιατί αυτή μερικώς θα ξαναμπεί σε άλλα άτομα, πιθανότατα συγγενή μας και οι κακές μαγνητικές εγγρα φές- το κακό πνεύμα- μπορούν να τους δημιουργήσουν προβλήματα.
Σε ότι αφορά στον άνθρωπο δεν είναι δυνατό να εννοήσουμε ψυχή χωρίς πνεύμα. Γι αυτό λέμε ότι η ψυχή είναι όργανο του πνεύματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Soul Cleansing System - Σύστημα Καθαρισμού της Ψυχής